site-navigatie


homebutton

chatbutton

forumbutton
 logo

 


Standjes

Je kunt je plezier in seks vergroten door met je vriend(in) verschillende standjes uit te proberen als jullie vrijen. Het maakt niet uit wie het initiatief hierbij neemt. Sommige stellen vinden het plezierig als de jongen aangeeft wanneer je van standje moet wisselen. Andere stellen laten het over aan wie de ingeving van het moment krijgt. Het is helemaal niet gek als je als meisje zegt: “zullen we het zo eens doen?”.

Het is ook leuk om de verschillende standjes op verschillende plekken uit te proberen, bv. in de keuken of in de garage. Je kunt daarbij een heel spel spelen: dat je vriend bv. garagehouder is en dat jij je auto komt ophalen. Hij kan je bij de afrekening dan in een bepaalde positie nemen. Kortom: seks heeft veel met fantasie en vindingrijkheid te maken. De standjes en de plekken waar je die standjes doet maken een belangrijk onderdeel uit van dat fantasiespel.

1. missionaris standje

Dit is het meest gebruikelijke standje: het meisje onderop met haar benen
opeom de jongen te ontvangen. Sommige meisjes vinden dit de prettigste manier. Je kunt zo je vriend blijven aankijken en ook voel je hem het beste van binnen. Zijn pik stimuleert zo goed je g-spot (je binnenste clitoris). Andere meisjes en jongens hebben weer liever de doggy style (op-z’n-hondjes). Het meisje kan allerlei variaties aanbrengen, hoe zij haar benen houdt. Voor een jongen voelt het heel lekker als ze haar benen hoog houdt of op zijn schouders legt.

2. Doggy-style (op-z’n-hondjes) standje

Het meisje op haar knieën met haar kontje zo hoog mogelijk. Benen e
doggyen beetje wijd van elkaar geplaatst zodat haar kutje mooi openvalt voor de jongen. De jongen op zijn knieën erachter, zodat hij zijn pik goed in haar kan steken. Voordeel van deze positie is dat je je goed op je gevoel kan concentreren. Je wordt niet afgeleid. Daardoor komen veel jongens en meiden heerlijk klaar in deze positie. Sommige meisjes zeggen ook dat hun vriend zo het diepst bij hen naar binnen komt. Veel stellen vinden het ook super spannend en lekker ‘wild’ als de jongen het meisje bij de haren pakt. Pas hierbij wel op. Niet elk meisje vindt dat plezierig. Bespreek dat dus eerst goed met elkaar, voordat je zo iets gaat doen.

3. Lepeltje-aan-lepeltje standje

Jongen en meisje liggen naast elkaar, allebei op dezelfde zij met hun gezicht in dezelfde richting. De jongen steekt hem er van achteren in. Je moet als meisje hierbij wel op letten, dat je je kontje wat naar achteren doet en je benen iets optrekt. Anders is het moeilijk voor hem om in je te komen.

4. Amazone of cowgirl standje

Het meisje zit op de jongen, die op zijn rug ligt. Bij dit standje zijn veel verschillende variaties mogelijk. Ze kan haar gezicht en voorkant naar de jongen richten. Zo kunnen jullie elkaar goed bekijken. Voor de jongen is dit een heel mooi standje omdat je zo goed de borsten van je vriendin kunt bekijken. Als die wat groter zijn dan schudden ze sexy op en neer, wat voor een jongen een spannend gezicht is.

Het meisje kan zich ook omdraaien en weg van haar vriend kijken, wel nog met zijn pik in haar. Ook dit is voor een jongen heel geil, omdat hij zo je kontje goed kan zien en zelfs,amazone als je voorover buigt, hoe zijn pik in je kutje in en uit gaat. Jongens vinden dat het meest spannend om te zien. Dus dit standje moet je echt een keer proberen. Het wordt ook wel ‘de omgekeerde amazone’ of ‘de omgedraaide cowgirl’ genoemd.

Je kunt deze posities ook zittend op de bank proberen. Zo’n standje wordt ook wel een ‘lap-dance’ (schootdans) genoemd. Ben je als meisje nogal zwaar gebouwd, dan kun je iets naar de zijkant leunen op één hand. Zo neem je iets van je gewicht van je vriend af. Toch wordt deze positie niet al te gauw vermoeiend omdat je knieën je gewicht dragen. Die heb je naast hem en zo voelt hij bij het neuken je gewicht minder.

5. de Lotus

Bekend vanuit de meditatie. Maar je kunt er ook seksueel mee experimenteren. Vooral de positie waarbij de jongen op zijn knieën zit en het meisje op hem kruipt is populair. Dit is een heel intieme en gezellige positie, omdat je elkaar goed kunt omarmen en kunt aankijken. Prima standje om eens te proberen in de huiskamer, op het nieuwe vloerkleed van je ouders.

6. Stand standjes

Het kan ook leuk zijn om staande met elkaar te vrijen. In de gang bv. als je hebt afgesproken met elkaar en je allebei niet te houden bent van de geilheid. Dan kun je vaak nog maar net je jas uitdoen en op de kapstok gooien.

staandSoms ben je gedwongen om staand te vrijen. Als je bijv. nergens naar toe kan gaan op school of in een dancing of kroeg, dan rest alleen de wc je nog voor een beetje privacy. Die ruimtes zijn vaak zo klein dat je wel moet blijven staan. Zie dat niet als een beperking maar juist als een oefening in standjes. Staand vrijen kan heel plezierig en intiem zijn. En ook hier zijn variaties mogelijk. Als je vriend een beetje sterk is kun je om zijn schouder gaan hangen. Of als jullie geboren acrobaten zijn dan kun je staand laten beffen. Hier is zelfs, voor de heel lenigen onder ons, het standje 69 mogelijk. Oefen deze posities wel eerst een tijdje met elkaar. Loop geen botbreuken of ander letsel op. Hierbij heeft de jongen de grootste verantwoordelijkheid.

7. standje 69

Als meisje pijp je bij dit standje je vriend, terwijl je op hetzelfde moment gebeft wordt. Jullie lichamen zijn dus omgedraaid boven op elkaar. Dit kun je doen met zowel het meisje boven als met de jongen boven. Je moet hiermee maar eens experimenteren. Er zijn nog wel wat andere variaties denkbaar in het standje 69.

Voor bi’s en gays is het wel goed om nog even te vermelden dat je alle standjes ook kunt gebruiken voor anaal neuken en likken (rimmen). Maar zij zijn daar niet uniek in. Ook veel hetero’s vinden het super lekker om anaal dingen met elkaar te doen, zoals neuken, likken of dildo werk. Sommige meisjes vinden het heel lekker om zowel anaal als vaginaal genomen te worden. Je moet maar kijken wat lekker voor je voelt. Ook hier is communicatie weer super belangrijk. Vertel gewoon maar wat je lekker vindt of wat je een keer wilt uitproberen.

Deze standjes lijst is niet volledig. Het zijn alleen de meest gebruikelijke standjes. Verder zijn er ook nog allerlei posities waarin je samen kunt masturberen. Je hoeft natuurlijk niet altijd te neuken met elkaar. Ook een standje vinden om te masturberen kan een leuk spel zijn.

Je kunt de lijst van standjes zelf aanvullen hieronder in je comments. We zijn super benieuwd naar de standjes die jullie hebben bedacht en met succes toepassen. Succes met de gymnastiek oefeningen! ;-) 

vrouwen

Google